De Corridor 12N
3621 ZB Breukelen

Nieuws

Corona virus (COVID-19) maatregelen

Ook installatiebedrijf Rhijn en Vechtstreek houdt de ontwikkelingen omtrent Corona in de gaten. 

Van onze zijde letten wij goed op onze medewerkers met betrekking tot de ziekte verschijnselen die bij Corona van toepassing zijn. 
Hierover hebben wij intern afspraken gemaakt.

Aan de andere kant is het belangrijk dat de klanten die onze monteurs bezoeken voor de afgesproken werkzaamheden niet onnodig worden blootgesteld aan mogelijke infecties. 

Het is daarom bij beide partijen van belang elkaar te informeren wanneer zich een ongewenste situatie voordoet in verband met mogelijke infectie van het Coronavirus. 

Indien noodzakelijk informeren wij u.  Informeert u ons dan?

Op deze wijze denken wij ook onze bijdrage te leveren om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. 

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen en passen ons beleid daarop aan.

 

Nieuwe medewerker!

Tegenwoordig valt het niet mee om de juiste mensen in dienst te nemen. Meestal zijn de monteurs niet te vinden en vaak niet geschoold. Er is goed nieuws, want Gijs heeft ons team monteurs versterkt.

Gijs is een jonge leerling monteur met enkele jaren ervaring. Op dit moment volgt hij nog de opleiding. Dat doet hij een of twee dagen per week. De overige tijd werkt hij mee als een hulpmonteur. En dat doet hij goed.

Wij hebben Gijs leren kennen als een nette aanpakker die ziet wat er gedaan moet worden, een fijne collega dus.

Komende jaren gaan we Gijs ondersteunen in zijn leertraject en gaan er voor zorgen dat hij zelfstandig zijn werk kan doen.

 

De energietransitie is in volle gang.

Steeds meer woningen worden voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Maar ook zien we meer ontwikkelingen richting waterstof als vervanger voor aardgas.

In de week van 3 tot 7 februari is in de Jaarbeurs in Utrecht de VSK beurs weer aanwezig. Daar zien we de warmtepompen elk jaar talrijker worden. Dit jaar worden er volgens mijn schatting, meer warmtepompen dan CV ketels gepresenteerd. Van 2- 400kW toestellen zijn tegenwoordig beschikbaar, dus daar is voor elk wat wils.

Daarnaast worden laagtemperatuurverwarming en terugwinning uit ventilatielucht een steeds belangrijker onderdeel van een duurzame woning. Bij seriematige nieuwbouw worden alle keuzes vooraf bepaald, maar in de bestaande bouw moeten de woningeigenaren zelf het initiatief nemen om te verduurzamen. Dat lijkt een hele klus waarvoor nogal wat financiƫle middelen nodig zijn.

Om de verduurzaming mogelijk te maken biedt de overheid mooie leningen met een lage rente aan, waarmee de investeringen mogelijk worden. Uiteindelijk leveren de maatregelen om te verduurzamen een lagere, of geen, energienota op en wordt de woning comfortabeler. Mits goed aangepakt levert dat nogal wat op. De lagere CO2 uitstoot natuurlijk niet te vergeten.
Wat opvalt is dat velen nog niet enthousiast zijn om de eigen woning te verduurzamen. Er wordt met argwaan naar het eindresultaat gekeken en de investeringen te hoog bevonden. Zoals vaker, maakt onbekend ook onbemind. Toch worden bij een verhuizing, of verbouwing de maatregelen om te verduurzamen steeds vaker toegepast. 

Vloerverwarming is dan eenvoudiger aan te leggen en isolaties kunnen in een leeg huis makkelijker worden aangebracht. Er valt nog veel te bereiken in Nederland, maar we zijn op weg naar een schoner land met betere woningen.

Rhijn en Vechtstreek kan u ondersteunen met het bereiken van uw duurzame doelen!

 

Tzerra Plus CW4 Beste uit de Test!

De Remeha Tzerra Plus CW4 staat in de schijnwerpers! Deze cv-ketel is als beste uit de onafhankelijke test gekomen van de Consumentenbond. De Remeha Tzerra Plus cv-ketel scoort erg hoog op energiezuinigheid bij verwarming met een 8,4. Ook wordt het comfort warm water goed beoordeeld.

Het merk Remeha krijgt van het consumentenpanel het hoogste rapportcijfer, een 8,5. De Consumentenbond heeft ruim 6.000 consumenten gevraagd naar de ervaring wat betreft levensduur, tevredenheid over het merk en betrouwbaarheid van de ketel. Deze panelleden waarderen Remeha als beste cv-ketelmerk van Nederland!

 

Bekijk hier de testresultaten!

 

Remeha Tzerra best uit de test